5 fordele ved cryobehandling

Cryobehandling, også kendt som kuldebehandling, er en innovativ ny behandlingsform hvor din krop udsættes for ekstrem kulde – helt op til 130 minusgrader – i 2 til 3 minutter, for at booste kollagen, lindre smerter og øge smidighed, samt meget mere. 

Cryobehandling bliver i dag benyttet af en lang række mennesker– fra professionelle atleter og fitness-entusiaster til folk med leddegigt, kropssmerter, stress, og meget mere. Med de anti-inflammatoriske effekter, restitution fordele og smertelindrende egenskaber, er cryosauna en behandlingsform for alle.

Cryobehandling (kuldebehandling) gør underværker for din krops evner til at restituere og hele sig selv, og på kun 3 minutter kan du mærke markant forskel. Beviste fordele af cryoterapi inkluderer:

1. Smertelindring

Kuldebehandling hjælper mod kropssmerter, skader, psoriasis, gigt og meget mere: Den ekstreme kulde øger antallet af hvide blodlegemer markant, således at affaldsstoffer i blodet filtreres fra. Når kuldebehandlingen efter 3 minutter afsluttes, strømmer blodet tilbage mod ekstremiteterne og hudens overflade, hvilket varmer kroppen op igen. Effekten af denne proces fortsætter i 48 timer eller mere efter behandlingen.

2. Forbedret restitution

Kuldebehandling har en positiv effekt på restitution og DOMS efter styrketræning og andre former for træning, så din krop hurtigst muligt kan komme ovenpå igen. Forskning tyder på at muskelsmerter kan falde med op til 80% efter en tur i cryosauna

3. Anti-inflammatorisk effekt

Cryobehandling er i flere år blevet brugt pga. dens anti-inflammatoriske fordele. Cryobehandling bliver i disse dage ofte benyttet af mennesker med en lang række forskellige behov – fra professionelle atleter og fitness-freaks til folk med leddegigt og andre former for smerter.

4. Øget smidighed

Er du en af dem, som holder af at strække ud for at øge smidigheden, vil du have stor glæde af cryobehandling. Ifølge forskning af The Journal of Strength and Conditioning Research kan en kombination af udstrækning og kuldebehandling øge smidighed markant, sammenlignet med udstrækning alene.

5. Øget kollagenproduktion

Forskning har vist, at gentagne behandlinger med ekstrem kulde, som i cryobehandling, øger din krops produktion af kollagen. Kollagen er en vigtig bestanddel af vores hud, men dannelse af kollagen falder med alderen og det er en medvirkende årsag til, at vi udvikler rynker, når vi bliver ældre. Kollagen er en uundværlig byggesten i brusk og knogler. Kollagen udgør omtrent 60 procent af den faste bestanddel af brusk og øver stor indflydelse på bruskens mekaniske egenskaber. Særligt led og sener er bestanddele i kroppen, hvor der forholdsvist hyppigt kan opstå problemer i form af smerter og lignende, hvis brusken beskadiges og ikke genopbygges tilstrækkeligt. Slidgigt repræsenterer en kronisk lidelse, der kan forbindes til ubalancer i leddenes brusk. Da kollagen udgør en vigtig byggesten i brusken, spiller syntesen af kollagen en afgørende rolle i at opretholde bruskens mekaniske egenskaber og funktioner.

Kuldebehandling er et vigtigt element i restitution og smertelindring. Kontakt Treatness.dk for at høre mere om hvordan du kan bruge cryobehandling til at optimere din dag, din søvn, din træning og dine smerter eller book en tid her.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Seneste indlæg