Cryosauna

To-tre minutter i 130 minusgrader gør underværker for kroppens evne til at hele sig selv. Kryo betyder kold på græsk, og det er da også netop kulde, som kroppen udsættes for i en cryosauna. Kuldebehandlingen tvinger blodet ind mod kernen af kroppen. Her filtreres affaldsstoffer og toksiner fra, før blodet igen ruller tilbage til muskler og hud, når kroppen varmes op.

Fordele

  • Smertelindrende
  • Forbedret restitution
  • Optimering af kroppens helingsprocess
  • Anti-inflammatorisk effekt
  • Øget smidighed
  • Smukkere hud med øget kollagenproduktion
  • Modvirker stress

Hvordan virker cryosaunaen?

Cryoterapi er en effektiv behandlingsform, hvor kroppen udsættes for ekstrem kulde under kontrollerede forhold i en såkaldt cryosauna. Under behandlingen opholder man sig i en saunaboks med temperaturer omkring 130 minusgrader. Behandlingen blev opfundet i 1978 af den japanske læge Toshima Yamauchi, som havde stor succes med at behandle sine patienter med kuldebehandling mod reumatoid artritis.

Under kuldebehandlingen vil blodet søge ind mod kernen af kroppen. Her filtreres affaldsstofferne i blodet effektivt fra, så når kuldebehandlingen afsluttes, strømmer der renset, iltet blod tilbage mod hudens overflade. Her opvarmes musklerne, så smidigheden øges, og huden tilføres frisk næring. Denne rehabiliteringsproces fortsætter i 48 timer efter behandlingen, og kroppen vender tilbage til et endnu bedre udgangspunkt.

En tur i cryosaunaen har også kosmetiske fordele. Cryoterapi øger nemlig hudens kollagenproduktion, mindsker cellulitis, og meget tyder på, at behandlingen for dig til, at forbrænde helt op til 900 kalorier.

I forbindelse med genoptræning kan cryobehandling med fordel kombineres vores andre behandlingsformer. Læs mere her eller kontakt os for nærmere info.

Hvem har glæde af cryobehandling?

Det overordnede svar er: Alle! For elitesportsudøvere er cryosaunaen et must, fordi hurtig restitution er alfa og omega, når man skal præstere med sin krop. Men mange andre har også stor glæde af kuldeterapi. Gigtramte bruger fx cryobehandlingen, fordi den virker anti-inflammatorisk. Cryoterapi bliver i dag benyttet af en lang række forskellige mennesker med en lang række forskellige behov – fx professionelle atleter, fitness-entusiaster og folk med leddegigt.

Også folk, der for nyligt har gennemgået en operation, kan have glæde af cryobehandling og opnå lindring og hurtigere heling. Kuldebehandling kan nemlig nedbringe hævelser og medvirke til bedre og hurtigere heling af kroppen.

Frank Christian Pott, der er dr.med. og overlæge på anæstesiologisk afdeling ved Bispebjerg Hospital sagde om cryoterapi i 2009 til Børsen:

”Cryoterapi kan sammenlignes med issvømning, og jeg vurderer, det kan have samme fysiologiske gevinster: Det hærder kroppen, og har en gavnlig effekt på hormonerne læs mere her Ekstrem kulde frigiver hormonet, kortisol, som modvirker stress. Derudover frigives endorfiner, som er kroppens eget lykkestof.”

Det er også muligt at lave lokal kuldebehandling af fx skader eller sågar som en ansigtsbehandling. Dette kaldes lokal cryobehandling og cryofacial behandling Læs mere her 

Hvordan foregår en cryobehandling?

Først skal du afklæde dig alt tøj og smykker af metal. Du får udleveret badekåbe, handsker og varme tøfler, da fødder og hænder er under størst påvirkning under behandlingen. Du må gerne være iklædt egne shorts og evt. BH uden metalbøjler eller spænder under behandlingen. Herefter træder du ind i saunaen – dit hoved stikker ud øverst.

Når behandlingen går i gang, vil du opleve bølger af kulde, der rammer din krop. Du kan til enhver tid afbryde behandlingen, der varer max tre minutter. Førstegangsbrugere anbefales at starte med max to minutters behandling.

Det er meget forskelligt, hvordan folk beskriver følelsen. Nogle finder behandlingen behagelig og afslappende, andre bliver næsten euforiske, fordi kuldepåvirkningen frigiver endorfiner i kroppen. Men stort set alle føler en fornemmelse af glæde og øget vitalitet.

Under hele opholdet i cryosaunaen har du øjenkontakt med assistenten, der guider dig gennem behandlingen. Assistenten har fuldt fokus på dig og kan til enhver tid ændre saunaens indstillinger efter dine ønsker. Når behandlingen er slut, max tre minutter senere, træder du ud af saunaen og klæder dig på igen. Du kan også vælge at fortsætte direkte til EMS-træning eller anden behandling. De fleste oplever øget energi og betydelig lindring af smerter efter en cryobehandlingen, derfor kan det være oplagt at kombinere behandlingen med træning straks i forbindelse med fx genoptræning.

GØR CRYOBEHANDLING ONDT?

Nej. Man vil opleve en prikkende følelse under den to-tre minutter lange behandling, efterhånden som kroppen nedkøles.  På samme måde som en almindelig sauna kan være +100 grader varm og alligevel føles behagelig er cryosauna bare med minusgrader og det føles også behageligt. I begge typer saunaer opholder du dig i tør luft og det føles derfor ikke ubehageligt

Jeg har fået cryobehandling én gang og min skulder har det væsentligt bedre

Jeg forstuvede min fod og den var voldsomt øm og hævet. Efter bare én enkelt behandling kunne jeg igen støtte på foden og den har det meget bedre

A. Sørensen

Jeg boksetræner og har overanstrengt bagsiden af skulderen. Jeg mærker klar forskel efter 2 behandlinger

Niels

TREATNESS.DK TILBYDER OGSÅ

Hammermassage

Kender du det, at du har været til massage og det var behageligt, men massøren tog ikke ordentlig fat og problemet du kom med – det er der stadig! Behandling med Theragun G3PRO hammermassage er helt sikkert noget for dig, hvis du ønsker den ultimative dybe og effektive massage, som kommer helt- og vi mener HELT i dybden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lokal cryobehandling

To-tre minutter i 130 minusgrader gør underværker for kroppens evne til at hele sig selv. Kryo betyder kold på græsk, og det er da også netop kulde, som kroppen udsættes for i en cryosauna.

Joovv - GB

Lysbehandling

Behandling med rødt lys med en helt specifik bølgelængde styrker cellefornyelsen og er kendt som ATP-booster.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.