Cryosauna

Behandling i vores cryosauna har en lang række gavnlige effekter lige fra smertelindring, til restitution, kollagenproduktion og meget mere.

Om behandling i vores cryosauna

To-tre minutter i 130 minusgrader gør underværker for kroppens evne til at hele sig selv. Kryo betyder kold på græsk, og det er da også netop kulde, som kroppen udsættes for i en cryosauna. Kuldebehandlingen tvinger blodet ind mod kernen af kroppen. Her filtreres affaldsstoffer og toksiner fra, før blodet igen ruller tilbage til muskler og hud, når kroppen varmes op. Kryoterapi eller kryobehandling bruges af verdens bedste atleter og nu har du også muligheden for få denne behandling.

Selve behandlingen tager 3 minutter. Der kan være tilfælde, hvor temperaturen ikke når under 16 grader, som er målet og sker det, så tilbydes du et ekstra minut i cryosaunaen. 

1 person

Sko, handsker, håndklæde

I Crysaunaen er det bedst at dække sensitive områder. Derfor bør du gå i Cryosauna med BH & trusser / boksershorts og sokker

Fordele ved cryobehandling

Behandling i en cryosauna har mange gode og gavnlige effekter, alt lige fra smertebehandling af diverse skader, forbedret restitution og modvirkning af stress, til øget kollagenproduktion, antiinflammatorisk og smidigere hud.

Ofte stillede spørgsmål om vores cryosauna

Cryoterapi er en effektiv behandlingsform, hvor kroppen udsættes for ekstrem kulde under kontrollerede forhold i en såkaldt cryosauna. Under behandlingen opholder man sig i en saunaboks med temperaturer omkring 130 minusgrader. Behandlingen blev opfundet i 1978 af den japanske læge Toshima Yamauchi, som havde stor succes med at behandle sine patienter med kryobehandling mod reumatoid artritis / leddegigt, slidgigt / artrose og muskelgigt / kæmpecelle-karbetændelse. Senere har disse behandlinger også vist sig at have stor effekt på psoriasis og psoriasisgigt. Resultatet efter 3-4 behandlinger er imponerende. du kan forvente stor forbedring af dine gigtsmerter.

Under kuldebehandlingen søger blodet ind mod kernen af kroppen – er det godt? Ja, her filtreres affaldsstofferne i blodet nemlig effektivt fra og du opnår dermed en effektiv detox som en ekstra bonus, når blodet igen vender tilbage i hele kroppen. Det fremgår tydeligt af blodprøver, at der sker et boost af hvide blodlegemer og det er godt for immumforsvaret. Se foto i højre side. Første billede er før cryosauna og det andet billede til højre er blodprøven efter et ophold  på 3 minutter i cryosaunaen. De hvide prikker er hvide blodlegemer. Når kuldebehandlingen afsluttes, strømmer iltet blod tilbage mod hudens overflade. Her opvarmes musklerne, så smidigheden øges, og huden tilføres frisk næring. Denne rehabiliteringsproces fortsætter i mindst 48 timer efter behandlingen, og kroppen vender tilbage til et endnu bedre udgangspunkt. 

En tur i cryosaunaen har også kosmetiske fordele. Cryoterapi øger nemlig hudens kollagenproduktion, mindsker cellulitis, og meget tyder på, at behandlingen påvirker det brune fedt og  får dig til, at forbrænde helt op til 900 kalorier. Derfor er vægttab med ekstrem kulde  blevet meget populært. Du kan få kryoterapi i København og få andre steder i Danmark. Treatness.dk er de første i Danmark og har de største erfaringer med behandlingerne. I forbindelse med genoptræning kan cryobehandling med fordel kombineres vores andre behandlingsformer.

Det overordnede svar er: Alle! For elitesportsudøvere er cryosaunaen et must, fordi hurtig restitution er alfa og omega, når man skal præstere med sin krop. Vi behandler effektivt akut hold i ryggen, så lad være at gå med det for længe. Vi har stor erfaring med korsbåndsskader, især fra fodboldsskader, og generelt knæskader, forvridninger og forstrækninger, ledbåndsskader og ødelagt menisk. En fiberskade kan vi hurtigt få bugt med og behandlingerne tilbydes akut. Der findes et princip som kaldes RICE som du kan læse mere om på linket og her vil du se, at kombinationen kryo og kompression er vigtig i behandlingen.  Men mange andre har også stor glæde af kuldeterapi.  Gigtramte bruger fx cryobehandlingen, fordi den virker anti-inflammatorisk. Cryoterapi bliver i dag benyttet af en lang række forskellige mennesker med en lang række forskellige behov – fx professionelle atleter, fitness-entusiaster og folk med leddegigt.

Også folk, som sover dårligt opnår markant forbedret søvn.  der for nyligt har gennemgået en operation, kan have glæde af cryobehandling og opnå lindring og hurtigere heling. Kuldebehandling kan nemlig nedbringe hævelser og medvirke til bedre og hurtigere heling af kroppen.

Frank Christian Pott, der er dr.med. og overlæge på anæstesiologisk afdeling ved Bispebjerg Hospital sagde om cryoterapi i 2009 til Børsen:

”Cryoterapi kan sammenlignes med issvømning, og jeg vurderer, det kan have samme fysiologiske gevinster: Det hærder kroppen, og har en gavnlig effekt på hormonerne læs mere her Ekstrem kulde frigiver hormonet, kortisol, som modvirker stress. Derudover frigives endorfiner, som er kroppens eget lykkestof.” Mange af vores kunder har fordele ved vinterbadning og dem vedligeholder man med kryobehandling om sommeren.

Det er også muligt at lave lokal kuldebehandling af fx skader eller sågar som en ansigtsbehandling. Dette kaldes lokal cryobehandling og cryofacial behandling.

Først skal du afklæde dig alt tøj og smykker af metal. Du får udleveret badekåbe, handsker og varme tøfler, da fødder og hænder er under størst påvirkning under behandlingen. Du må gerne være iklædt egne shorts og evt. BH uden metalbøjler eller spænder under behandlingen. Herefter træder du ind i saunaen – dit hoved stikker ud øverst.

Når behandlingen går i gang, vil du opleve bølger af kulde, der rammer din krop. Du kan til enhver tid afbryde behandlingen, der varer max tre minutter. Førstegangsbrugere anbefales at starte med max to minutters behandling.

Det er meget forskelligt, hvordan folk beskriver følelsen. Nogle finder behandlingen behagelig og afslappende, andre bliver næsten euforiske, fordi kuldepåvirkningen frigiver endorfiner i kroppen. Men stort set alle føler en fornemmelse af glæde og øget vitalitet.

Under hele opholdet i cryosaunaen har du øjenkontakt med assistenten, der guider dig gennem behandlingen. Assistenten har fuldt fokus på dig og kan til enhver tid ændre saunaens indstillinger efter dine ønsker. Når behandlingen er slut, max tre minutter senere, træder du ud af saunaen og klæder dig på igen. Du kan også vælge at fortsætte direkte til EMS-træning eller anden behandling. De fleste oplever øget energi og betydelig lindring af smerter efter en cryobehandlingen, derfor kan det være oplagt at kombinere behandlingen med træning straks i forbindelse med fx genoptræning.

Nej. Man vil opleve en prikkende følelse under den to-tre minutter lange behandling, efterhånden som kroppen nedkøles.  På samme måde som en almindelig sauna kan være +100 grader varm og alligevel føles behagelig er cryosauna bare med minusgrader og det føles også behageligt. I begge typer saunaer opholder du dig i tør luft og det føles derfor ikke ubehageligt.

Play Video

Cryosauna

Merve havde knæsmerter, og kunne ikke sove om natten. Efter 7 behandlinger er smerterne forsvundet, og Merve kan igen sove om natten, og træne som hun plejer.

Book en tid til vores cryosauna

Book en tid til vores cryosauna ved at følge linket nedenfor. Vælg mellem en enkelt behandling eller køb et klippekort, og få rabat på flere behandlinger.

Treatness.dk anbefaler - Kombinationsbehandlinger

Ved at kombinere din cryobehandling i vores cryosauna med én eller flere af vores andre behandlinger, vil du mærke og opleve en endnu større effekt af dine behandlinger.

Vore behandlinger kommer nemlig med hver deres unikke effekt og påvirkninger, som tilsammen sørger for en komplet og fuldkommen behandling af krop og sind.

Du kan se mere om vores kombinationsbehandlinger her.

Jan Hansen

Stifter af Treatness.dk

wellnessdag for 2
20190909_173638

Tilmed dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få eksklusive tilbud og fordele.