Hvad er lysbehandling?

Rødt-lys lysbehandling, også kendt som mild laserlys-behandling, er en terapeutisk teknik, hvor der bruges røde og nært infrarøde bølgelængder af lys. Rødt lys, med de rigtige bølgelængder, er velegnet til at behandle hudproblemer, rynker, ar, sår, ledsmerter, muskelsmerter, stress og meget mere. Stress kan være i øvrigt være årsag til inflammation, siger forskere i en ny undersøgelse fra Yale University.

I de tidlige 90’ere eksperimenterede forskere med rødt lys og opgaven var, at formå at kunne dyrke planter i rummet. Forskerne fandt, at det intense lys fra de røde lysemitterende dioder (LED’er) var med til at fremme vækst og fotosyntese af planteceller.

Det røde lys blev derefter undersøgt for dets potentielle anvendelse i medicin, mere specifikt for at finde ud af, om rødt lys kunne øge energi i menneskelige celler. Forskerne fandt, at det faktisk var en effektiv måde at behandle muskelatrofi, langsom sårheling og knogletæthedsproblemer forårsaget af vægtløshed under rumrejse. 

Behandling med det røde lys hjælper med at reducere kosmetiske hudproblemer, solskader, forbrændinger, strækmærker og rynker ved bl.a. at booste kollagen. Det røde lys bruges også til at behandle mere alvorlige tilstande, såsom led- og muskelsmerter, psoriasis, langsomt helende sår, atopisk dermatitis / børneeksem og endda bivirkningerne af kemoterapi. Forskning peger også på flere kognitive fordele, såsom forbedret indlæring og søvn.

Hvordan Virker Lysbehandling?

Rødt lys giver en biokemisk effekt i cellerne, som styrker mitokondrierne. Mitokondrierne er cellens kraftcenter – det er her, cellens energi skabes. Det energibærende molekyle, som findes i cellerne i alle levende ting, kaldes ATP (adenosintrifosfat).

Ved at øge mitokondriernes funktion ved hjælp af rødt lysbehandling, kan en celle producere mere ATP. Med mere energi kan celler fungere mere effektivt, forynge sig selv og reparere skader. Se mere om, hvordan og hvorfor kollagen signifikant forbedres med lysbehandling i en undersøgelse fra Photomedicine and Laser Surgery.

Med rødt lysbehandling kan du – uden solens skadelige effekter – forbedre kroppens iltoptag, kollagen produktionen og forbedre blodcirkulationen, hvilket bidrager til et øget energiniveau og hurtigere restitution.

Fordele af lysbehandling inkluderer:

  • Lindrer betændelse og inflammationstilstande.
  • Forbedret sårheling.
  • Afhjælper acne, eksem og andre hudproblemer. 
  • Bidrager til bedre søvn og mere energi. 
  • Lindrer gigt-, led og muskelsmerter.
  • Øger din styrke, restitution og forebyggelse af DOMS.
  • Styrker cellefunktionerne og kollagenproduktion. 
  • Booster testosteron hos mænd.

Lysbehandling er oplagt både til klienter med evt gigt og andre inflammationstilstande, da lyset påvirker cellefornyelsen. Endvidere passer lysbehandling også til mennesker som kæmper med hudlidelse (som acne og eksem) eller som har arvæv.  Hvis du ikke har tid til at gå til lysterapi behandling, vil jeg opfordre dig til at anskaffe dig et lyspanel, som du kan købe på Lysbehandling.dk

Alle kan dog nyde lysterapiens positive effekt på søvn, hud og inflammation tilstande.

Risiko Ved Lysterapi?

Rød lysbehandling betragtes som sikkert og uden sideeffekter. Nogle er særligt følsomme over for stærkt lys og her anbefaler vi at du lukker øjnene eller bruger solbriller. 

Hos Treatness.dk får du behandling med de største dobbelt paneler der findes. Behandlingens varighed er 10 minutter og vi anbefaler at du bruger lysbehandlingen 2 – 3 gange om ugen.

Hvordan Foregår Lysterapi?

Under en behandling med rødt lys, belyses hele kroppen fra top til tå. Behandlingen foregår oprejst mellem to store lyspaneler, der dækker hele kroppen. Du bliver via 1800 lysdioder eksponeret for to slags lavvolt laserlys: Rødt lys (630 nanometer) og nær-rødt lys (850 nanometer) i ti minutter. Det er denne bølgelængde, som du også finder i solens stråler, men bare uden skadelige bivirkninger. Behandlingen er behagelig og aldeles smertefri.

Lysbehandling er et vigtigt element i restitution og smertelindring. Kontakt Treatness.dk for at høre mere om hvordan du kan bruge lysbehandling til at optimere din dag, din søvn, din træning og dine smerter eller book en tid her.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Seneste indlæg